Zoeken

Nieuwe Machines + Accessoires

 | 

Vaporetto Nieuwe Modellen

 | 

PAEU0197 - Vaporetto Disinfector unit


Vaporetto Steam Disinfector

Vaporetto Steam Disinfector  


Stoom als Sanitiser
Op basis van jarenlange ervaring in de medische sector, Polti lanceert de Steam Disinfector voor het gezond desinfecteren van oppervlakken in het huis, tegen virussen, bacteriën, schimmels en huisstofmijt.
De Steam Disinfector heeft een wereldwijd patent op naam van Polti

Voor aansluiting op Vaporetto stoomreinigers.
De Steam Disinfector is voor het verminderen van bacteriën, schimmels en virale ladingen.
Tevens is het uitermate geschikt voor het dode van bedwants.

Steam Disinfector zal niet werken met andere stoomreiniger merken.

 • Stoom-unit, met wereldwijde Polti gepatenteerde stoomkamer, waardoor een hoge temperatuur "droge" stoom uitstroom zal worden bereikt
 • 180 °C verhitte droge stoom uitstoot
 • Aansluiting voor HPMed, eenmalig te gebruiken fles welke onder de stoompijp wordt geplaatst.
 • Ergonomische handgreep met soft-touch inleg
 • Stoom knop met veiligheidspal
 • Wordt geleverd met HPMed, accessoires en een koffer

 • Stoom-unit vermogen
750 W
 • Flexibele slang
2,5 mtr.

Droge oververhitte stoom.
De Steam Disinfector heeft een gecontroleerde expansie warmtewisselingsinrichting waar stoom 
oververhit wordt, welke gegenereerd is in de Vaporetto ketel, tot een temperatuur van 180 °C.
Oppervlakte ontsmettingsreiniger
De Steam Disinfector completeert het reinigingsproces door het ontsmetten van de oppervlakte
 
Informatie van GGD

Een bedwants, ook wel een wandluis of een bedluis genoemd, is een parasitair insect dat gemiddeld ongeveer 6 mm lang is en zichzelf voedt met het bloed van mens of (huis)dier.

BedwantsZe kunnen lang (tot 35 weken) zonder voedsel. Ze zijn roodbruin van kleur, na een ‘bloedmaaltijd’ worden ze donkerrood. Bedwantsen houden niet van licht. Na een nachtelijke bloedmaaltijd bij de mens gaan ze terug naar hun donkere schuilplaats. Bedwantsen kunnen alleen leven in de directe nabijheid van mens en dier en komen het meest voor in slaapkamers. Als u uitwerpselen in de vorm van bruinzwarte puntjes op lakens, plinten of rondom schilderijen en stopcontacten aantreft, dan kunt u last hebben van bedwantsen. Ook kunt u in de buurt van hun schuilplaatsen donkere huidschilfertjes aantreffen. Bedwantsen kunnen zich makkelijk verspreiden omdat ze vrij snel lopen, ook tegen plafonds. Via scheuren en naden in muren en leidingen komen ze in andere slaapkamers. Via bagage, meubilair of beddengoed komen bedwantsen in andere woningen terecht.
Overzicht kenmerken:

 • Grootte: 4,5 – 9 mm
 • Kleur: roodbruin tot donkerrood
 • Duur van ei tot volwassen dier: 2 maanden (afhankelijk van de temperatuur)
 • Voorkeursplek: slaapkamers
 • Overlast/schade: huidirritatie en jeuk 

Op welke manier kunt u overlast van bedwantsen ervaren?

Bedwantsen voeden zich met het bloed van mens of (huis)dier, een beet veroorzaakt jeuk en zwellingen.
Zijn er risico’s voor de gezondheid?

Bedwantsen kunnen virussen of bacteriën bij zich dragen. Uit onderzoek is echter nog niet gebleken of door een beet van een bedwants iemand ook daadwerkelijk besmet kan raken. (lees ook artikel 'Bedwantsen terug van weggeweest' van het RIVM). De klachten na beten van een bedwants, kunnen variëren van geen reactie tot uitgebreide huidklachten, die waarschijnlijk nog dagen na blootstelling kunnen ontstaan. De wondjes genezen over het algemeen snel. Soms komen huidinfecties voor. Als de bultjes worden opengekrabd ontstaan littekens. De rode vlekjes zijn pas na enkele weken volledig verdwenen. De aanwezigheid van bedwantsen kan voor mensen een behoorlijke belasting betekenen, vooral door de paniek die erdoor kan ontstaan.
Wat kunt u zelf doen om overlast te voorkomen?

U kunt de bedwants laten onderzoeken in de winkel van de afdeling Dierplaagbeheersing, zodat u zeker weet dat het een bedwants is. Overlast van bedwantsen komt doordat ze in spullen van mensen kruipen en mensen die verplaatsen. Denk aan tassen en koffers. Deskundige bestrijding is het enige wat u kunt doen tegen overlast van bedwantsen.
Wat kan Dierplaagbeheersing doen?

Ons uitgangspunt is dat wij dieren zoveel mogelijk laten leven en milieuvriendelijk werken. We gaan samen met u op zoek naar de oorzaak en helpen u de overlast op structurele wijze aan te pakken. Zo bespreken we duurzame maatregelen om hinder in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Als u vermoedt dat u last hebt van bedwantsen, laat dan de bedwants onderzoeken in de winkel van Dierplaagbeheersing. Wij voeren eerst een buurtonderzoek uit om na te gaan of buurtbewoners dezelfde klachten hebben. Behandeling van alleen uw woning en niet tegelijkertijd die van anderen geeft namelijk geen goed resultaat. Na het buurtonderzoek kunnen we starten met de behandeling.
Behandelwijze

De plaatsen waar de bedwants vaak zit, zoals plinten in slaapkamers, de ombouw van bedden, randen van matrassen, richels van bedden en achter schilderijen, worden behandeld. Wij verzoeken u dringend niets te verzetten of te verwijderen uit de ruimte voordat de behandeling heeft plaatsgevonden. U dient hierna de behandelde ruimte(s) twee uur goed te luchten, voordat u er weer naar binnenkunt. Dit geldt ook voor huisdieren. Na de behandeling mag u minimaal één week niet stofzuigen of schoonmaken, omdat u anders de nawerking van het bestrijdingsmiddel beperkt.

Na de behandeling moet beddengoed direct worden gewassen of gestoomd. Om het verplaatsen van bedwantsen te voorkomen, mag u behandeld meubilair enzovoort niet ‘verhuizen’ naar ruimten waar geen bestrijdingsmiddel is gebruikt. Na ongeveer vier tot zes weken komen we bij u langs voor controle. Vaak is een tweede behandeling nodig.
Kosten

Als u overlast heeft dan adviseren we u graag. Dit kan telefonisch en/of in de winkel. Aan deze dienstverlening zijn geen kosten verbonden. Er kunnen wél kosten aan de orde zijn als u kiest voor een bezoek aan huis of een behandeling door een dierplaagbeheerder (bij behandeling worden de kosten van huisbezoek op de totale rekening in mindering gebracht). Die kosten worden altijd vooraf met u besproken. In bepaalde gevallen zijn de kosten voor rekening van de huiseigenaar.
Voor bedrijven/instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.

Ervaart u overlast in de openbare ruimte dan kunt u uw stadsdeel benaderen. Over het algemeen zal de afdeling Dierplaagbeheersing dan, in opdracht en op kosten van het stadsdeel, maatregelen nemen om de overlast beheersbaar te krijgen.


Euro 399.00Aantal  HPMED 16 x 50ml

HPMED 16 x 50mlPolti S.p.A is de exclusieve producent van HPMed, de professionele desinfecterende oplossing.

HPMed is het voornaamste middel, als adjuvans bij de desinfecterende werking met stoom.

De droge oververhitte stoom geproduceerd door een Sani System is de ideale "transporter" voor de ontsmet/desinfecteer oplossing HPMed, welke in staat is om zelfs de meest ontoegankelijke uithoeken van elk oppervlak te bereiken.

De behandeling met een Polti Sani System vermindert de microbiële belasting en voorkomt veel van de ziekten die samenhangen met biologische vervuiling.

Dankzij de chemische en fysische eigenschappen, kan HPMed ook onaangename geuren te elimineren.

HPMed werd onderworpen aan huidtesten. Bovendien kan het mengsel van stoom en HPMed worden vrijgegeven in de aanwezigheid van mensen en/of dieren.

HPMed bevat <5% niet-ionogene oppervlakteactieve stoffen (EC 648/2004). Het bevat geen fosfor of fosforverbindingen. Het is biologisch afbreekbaar en heeft de volgende chemische samenstelling:
 • Water (CAS 7732-18-5)
 • Ethyl alcohol (CAS 64-17-5 EINECS 200-578-6)
 • Natriummetasilicaat (CAS 6834-92-0 EINECS 229-912-0)
 • Natriumcarbonaat (CAS 497-19-8 EICNECS 207-838-8)
 • Alcoholethoxylaat undecyl-9 (CAS 34398-01-1)


Euro 99.00Aantal